Indeksi alfabetik

Dhjetė idetė brilante tė biznesit shqiptar nė 25 vite

 

 

 

Përpara 25 viteve, atëhërë dhe kur nisi rrugëtimi drejt një sistemi të ri ekonomik, bazuar në inciativën e lirë, ata ishin të barabartë me të tjerët. Mirëpo tani kanë krijuar një hendek tejet të madh pasuror. Në hierarkinë shoqërore, të ndërtuar mbi bazën e pronësisë materiale ata janë padyshim në top listë. 

...

Me shume »Mė mirė normal nė Moldavi, se i pasur nė Shqipėri

Ish republika sovjetike, e ngadaltë në reforma, por që lëviz në korsinë e duhur. Një vend pak më i madh se Shqipëria, me njerëz të varfër, por dinjitozë dhe miqësorë. Asnjë kosto shtesë tranzicioni, resurse naturore të ruajtura me fanatizëm. Shënime nga një vizitë presidenciale.

...

Me shume »Rreziku i investimeve tė gabuara

Ka afro 25 vjet që Shqipëria po përjeton një realitet të ri ekonomiko-politik. Iniciativa e lirë  përbën filozofinë e veprimit në ekonomi dhe biznes, kurse liria e të shprehurit përfaqëson “themelin” e pluralizmit në politikë. Si rrjedhojë e ndryshimeve të ndodhura që nga viti 1990 e këtej, tashmë egziston si realitet një klasë biznesmenësh.

...

Me shume »Kur bankat pastrojnė korrupsionin e zyrtarėve

Si shpjegohet që thuajse të gjithë zyrtarët e lartë kanë kredi? Dhe si shpjegohet gjithashtu që ata e kanë kaluar “provimin” e vështirë të bankës? A është për tiu besuar formularëve të dejkarimit të pasurive që ata plotësojnë?

 
...

Me shume »Njė lajm i mirė pėr makinat dhe mushkėritė tona

Qeveria shqiptare ka shpallur si një nga prioritetet e saj afatshkurtra në emër të vendosjes së ligjshmërisë kontrollin e rreptë mbi aktiviteti e tregtuesve të karburanteve. Sigurisht që ky duhet të jetë një lajm i mirë dhe i gëzueshëm për të gjithë qytetarët në përgjithësi

...

Me shume »Pėrse dėshtoi Marinopoulos nė Shqipėri?

Marinopoulos është një grup i madh biznesi në Greqi. Për të krijuar një ide se sa i madh është ky grup mjafton ti referohemi disa shifrave. Operon nëpërmjet një rrjeti dyqanesh, numri i të cilëve arrin në 700. Gjatë vitit 2013 realizoi një turnover mbi 1.7 miliardë euro dhe një fitim neto prej 131 milionë euro. Vëllezërit Marinopoulos regjistrojnë një pasuri që i kalon 270 milionë euro.

...

Me shume »Marrėveshja qė shtoi miliardat e sigurimeve

Kohë më parë, kompanitë e sigurimeve ndërmorën një hap, që sipas tyre conte në konsolidimin e tregut përkatës. Cmimi minimal i një police sigurimi të tipit TPL do të ishte në vazhdim 15 mijë lekë. Atëhere bëmë një shkrim me titull: Siguruesit “ngrijnë” tregun e sigurimeve. Tani që ka kaluar më shumë se një vit i plotë kalendarik konstatohet se marrëveshja që kanë bërë kompanitë e sigurimit ka qënë efektive për të gjithë operatorët e tregut. Miliardat i janë shtuar edhe tregut në tërësi, por edhe të gjitha kompanive. 

...

Me shume »“Evazioni Elektrik” si mėnyrė e pandershme konkurimi

Përgjatë tranzicionit ekonomik të stërgjatur, ka qenë kontrabanda e artikujve të ndryshëm mënyra për të vrarë dy zogj. Pra, edhe për të vjedhur atë pjesë, që në fakt i takonte buxhetit të shtetit, por edhe për të siguruar nja avantazh të padrejtë konkurues në treg. Mirëpo, nuk paska qenë kjo e vetmja mënyrë. Sepse një status të tillë e paska patur edhe “evazioni elektrik”,

...

Me shume »“Qindarkat”, qė sollėn miliona

Biznese që kanë filluar me pak para për t’u “rritur” rrugës e për t’u shitur më pas me çmime disa herë më të larta. Disa raste që vërtetojnë se në biznes është më mirë të dish sesa të kesh. Ja 4 ide biznesi, 4 leksione biznesi nga ku është përfituar shumëfishi i asaj që është investuar.

 

...

Me shume »
200 kompanite me te medha shqiptare

100 kompanite punesuese me te medha

100 kompanite eksportuese me te medha

50 kompanite me te medha shqiptare te krahasuara
me 50 kompanite me te medha te disa
vendeve te rajonit

Si paraqiten sektoret e ndryshem dhe ndarja e tregut
sipas operatoreve perkates?

All rights reserved Shpetim Luku.
Programning & design: Shqiperiacom sh.p.k.